Web Analytics

A lecke címe: First Battle. A fő cikk egy számomra eddig teljesen ismeretlen dologról, az SCA-ról szól, ami egy olyan társaság, akik leragadtak a középkorban. Érdemes kicsit olvasgatni róluk, elég meglepő. 

A Vocabulary szavai:

howl, thudded, in unison, braced, giddy, tendrils, wiry, clad in, scale, strode, cackling, goose bumps, butt, rattan, advanced, adrenaline, awe, anachronism, oddballs, medieval, strap on, outlandish, hyper-intelligent, geeks, hammish, buffs, misfits, to succumb, drudgery, affair, revolves around, centerpiece, implies, patchwork, guild, full-fledged, counter-society, monarchy, clans, persona, stunning, nerves, intensity, manic, meticulous, accomplished, embracement, eccentricity, camaraderie, jubuliant, defiance, tedium, abandon, for its own sake, profound, nurture, essence

A Mini-Story-ban egy vicces sztorit hallhatunk két könyvelőről, akik az alkalomszerű ivásnak köszönhetően alkoholistává válnak. Hogy ez miért jó? Mert vicces. És nem fárasztó meghallgatni 10-szerre sem. Vagy lehet, hogy csak én vagyok ilyen félresikerült ízlésű. 

A Commentary részben hallhatunk arról az örökérvényű igazságról, hogy nem érdemes folyton csak a munkára meg tanulásra koncentrálni - néha kell lazítani is. Közhely, de igaz. Ez az SCA is valahol erről, meg a jelen társadalom elleni lázadásról szól. 

Úgy gondolom, hogy ennek a harmadik szintnek a leckéi vegyesek. Ez a rész kifejezetten tetszett (az alkoholista könyvelők miatt), de itt is van egy csomó olyan szó, amit az életben jó esetben ha 1,2-szer ha használnánk. Nem is próbálom megjegyezni őket, csak amennyi a hallgatás során "rámragad". Passzív tudásként úgyis ott lesz, és végülis nem Cicerónak készülünk. 

Az Effortless English-ről szóló többi bejegyzés itt olvasható.

Az eredeti Effortless English anyagot ezen a linken tudod megvenni, aki megpróbálná, ossza meg velem is tapasztalatait. Jó tanulást! 
 
Tetszett ez az írás? Ne felejtsd el megosztani másokkal is!
| More

A bejegyzés trackback címe:

https://otevotnyelv.blog.hu/api/trackback/id/tr621142193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása