Web Analytics

A lecke címe: Meddling mother-in-law. Az Audio részben ismét egy levelet hallhatunk, amiben egy háztartásbeli panaszkodik elviselhetetlen anyósáról. 

A Vocabulary részben a következő szavakat és kifejezésekkel ismerkedünk meg:

laundry, on the bed rest, due to, load, over to, picky, sorting by, to take upon oneself, strong-willed, parenting, to take things the wrong way

Sajnos folytatódik az a rossz hagyomány, hogy a Mini-Storyban, csak egy töredékét használják ezeknek a szavaknak (a bed rest, due to, load, parenting például úgy ahogy van, kimarad), élek a gyanúperrel, hogy ez direkt lehet. De akkor a többi kifejezést magunknak kellene begyakorolni? Pont erre lenne jó a Mini-Story.

A MS-ban egy tipikus házassági jelenetbe csöppenünk: lusta férj, háklis háziasszony, összeveszés minden apróságon, melyhez természetsen tartozik Point of View lecke is, amiben a sztorit hallgathatjuk meg különböző igeidőkben (esetünkben: múlt, befejezett jelen, jövő).

A Commentary részben AJ lényegében a saját angoloktatási rendszeréről magyaráz, meg hogy hogyan is kell(ene) használni - aki esetleg nincs tisztában vele, az bátran kezdje ezzel a résszel. 

Hétfőn meghallgattam az egészet egyszerre, keddtől azonban már csak a MS-t és a POV-ot nyomattam, míg csütörtöktől már visszamondtam a történeteket magamnak is. Arra kellett rájönnöm, hogy nem nem ad semmivel többet a dolog, ha naponta 2x vagy 3x hallgatom meg. Inkább talán az számít, hogy mennyi ideig hallgatom - jelen esetben ez ugye 1 hét, de gondolkodom ennek lerövidítésén, kicsit hosszúnak és felesleges idővesztegetésnek találom. Erről azonban magam a tanár is azt mondja, hogy egyénenként változó lehet: valakinek akár 2 hétre is szüksége lehet ugyannak a leckének a teljes megtanulásához. Egyelőre maradok az egy hétnél, megnézem a következő szintet is, aztán majd döntök (hajlok a négy nap felé). 

Az Effortless English-ről szóló többi bejegyzés itt olvasható.

Az eredeti Effortless English anyagot ezen a linken tudod megvenni, aki megpróbálná, ossza meg velem is tapasztalatait. Jó tanulást! 
 
Tetszett ez az írás? Ne felejtsd el megosztani másokkal is!
| More

A bejegyzés trackback címe:

https://otevotnyelv.blog.hu/api/trackback/id/tr501061953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása