Web Analytics

A busuu olyan, mint a Facebook, de kimondottan nyelvtanulókra szabva. Ugyanúgy lehet kapcsolatokat jelölgetni benne, láthatjuk mi történik barátainkkal és hogy hogy állnak egy-egy nyelvvel. 

Beállíthatjuk, hogy milyen nyelven tudunk, valamint hogy éppen miket tanulunk, ennek megfelelően kereshetünk partnereket/anyanyelvűeket, akik segítségünkre lesznek tudásunk tökéletesítésében. Mi több, saját tanító rendszere is van az oldalnak (persze csak a nagyobb nyelvekhez), én például elkezdtem a spanyolt. Itt digitális szótanuló kártyákkal tanulhatunk szavakat, majd írhatunk, szövegértést csinálhatunk, amit a többi lelkes anyanyelvű szívesen kijavít nekünk - így van visszacsatolás is teljesítményünkről. 

Van rangsor, lehet levelezni, sőt még chatelni is, szóval színes-szagos. Ami fontos, hogy spanyol nyelvűekből elég sok van, ezért érdemes regisztrálni annak, aki ezt a nyelvet tanulja. A magam részéről már írtam pár embernek, hogy van-e kedvük segíteni nekem, míg én szívesen vállalom az ő magyarjuk ápolását. Merthogy ilyenek is akadnak, akik magyarul tanulnak - meglepően sokan! 

Ezenkívül persze jó barátságokat és ismeretségeket lehet kialakítani, amit egy közösségi oldaltól ugye el is várnánk, tehát hajrá! A felhasználói felület véleményem szerint nagyon kellemesre sikeredett - jelenleg minél több tagot akarnak toborozni, tehát még nem teljes értékű az oldal, de már így is jól használható. És persze nem csak a spanyol iránt érdeklődőknek!

Tetszett ez az írás? Ne felejtsd el megosztani másokkal is!
| More

A bejegyzés trackback címe:

https://otevotnyelv.blog.hu/api/trackback/id/tr69970987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brsd 2009.08.07. 21:03:09

tetszik az oldal, eddig három magyarul tanuló embernek ajánlottam magyarórákat, angolért cserébe, de nem írtak vissza. nem a leglátogatottab oldal, valószínűleg azért. tetszik a blog is, a napokban kezdtem olvasgatni. sok sikert, a nyelvtanuláshoz.

[balint] 2009.08.08. 02:53:54

hello,

Igen, a busuu-n nincsenek (még) olyan rengetegen, viszont szerintem nagyon jó közösség, én csupa jó emberrel találkoztam. Főleg spanyol ajkúakból van sok. Ne add fel ;)

Köszönömm a jó kívánságokat, zsebre teszem őket! :D

uzrksghfskbuzs (törölt) 2009.08.13. 00:35:50

Tetszik ez az oldal is, de akkor már hadd ajánljam az italki.com -ot is. Gondolom alapvetően nincs sok különbség a két oldal közt, de mindenesetre szükségességét éreztem ezt megosztani másokkal. :-)

dani_ 2009.08.24. 18:38:22

Az egy nagyon jó oldal.

adakarminca 2012.09.23. 02:18:46

Véletlenül keveredtem ide, lehet,hogy nem is él már az oldal?, pedig gondoltam egy kis nyelvtanulás jó lenne+ levelezéssel.

[balint] 2012.09.25. 00:49:16

@adakarminca: Szia! Először is üdv! :) Él az oldal, csak máshová költözött! :) Ide: otevotnyelv.com Nézz be ha gondolod. :)
süti beállítások módosítása