Web Analytics

A 19. lecke címe: Vipassana, mely egy távolkeleti meditációs technikát takar. 

stabbing, kidneys, unavoidable, scanned, searing, flesh, numb, ache, panic, butterflies in my stomach, gulped, sensations, advisors, flee, dispassionately, delved into, drained away, heaved, exhaled, wash through, crept, intense, vibration, escape, broke through, insight, consists of, systematic observation, variants, methods, transformations, intense, participants, theory, philosophy, unique aspect, donation, voluntary, coercion, sense, centered, initially, go out of the practice, as a result, volatile, unstable, gotten

A Mini-Storyban egy kutya és macska harcáról hallhatunk egy tál halért. A leckéhez tartozik kommentár is, amiben ennek a meditációs technikának mibenlétével ismerkedhetünk meg. 

20. lecke: Worthy goals. Az utolsó leckeként egy kis ízelítőt kapunk abból, hogyan is született meg az Effortless English. Szavak:

trapped, staring, at a glacial pace, mind numbing, routine, miserable, inspiring, autonomy, degrading, comedy, captured, sterility, numbness, pointlessness, degradation, crushed, heartless, oppressive, face, misery, insincerity, drab, humiliation, quest, livelihood, search for, inspire, right livelihood, employee,  administrators, element of, a whiff of, command, self-employment, principles, launched, sick of, useless, risk, follow my heart, to pursue, guarantees, spectre, hangs over you, worthy, goal, terrify, adventure, asking out, abroad, hesitated, accept, give up, antidote

És ezzel el is érkeztünk a harmadik szint végére. Az utolsó lecke tetszett, és különös módon a Mini-Story csak 5 perces volt - van egy olyan érzésem, hogy sokkal hosszabbnak nem is kell lennie. 

Az Effortless English-ről szóló többi bejegyzés itt olvasható.

Az eredeti Effortless English anyagot ezen a linken tudod megvenni, aki megpróbálná, ossza meg velem is tapasztalatait. Jó tanulást! 
 
Tetszett ez az írás? Ne felejtsd el megosztani másokkal is!
| More

A bejegyzés trackback címe:

https://otevotnyelv.blog.hu/api/trackback/id/tr481271583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása