Web Analytics

A kilencedik lecke címe: mind maps. Az egész azokról a nagy színes ábrákról szól, amik segítségével könnyebben rendszerezhetjük gondolatainkat és jeleníthetjük meg őket papíron, vagy akár digitális formában. 

A Mini-Story ismét egy bődületes baromság, majmokkal iglut építő eszkimó. A leckéhez nincs Point of View, a kommentárban pedig az elmetérkép használatáról hallhatunk. 

Itt vannak a szavak hozzá:

diagram, linked to, radially, generate, structure, classify, image-centered, semantic, portions, presenting, radial, non-linear, graphical, brainstorming, elements, intuitively, concepts, recall, applications, revising, mnemonic, sort out, promoted, collaborate, concluded, find, retain, rough notes, sophisticated, guidelines, organic, radiate out, emphasis, associations, radial hierarchy

A második lecke címe: Microsoft censorship. A nemzetközi helyzet fokozóik, a történet Kínáról szól, ahol a Microsoft bizony elég kemény szűréseket vezetett be, mégpedig a kormány nyomására. Azt hiszem itt jött el az a pillanat, mikor a leckék megszűntek csak az angolról szólni – immáron mondanivalót, valós mondanivaló közvetítenek. A szavak:

cyber, amnesty, authorities, controversial, blog, censorship, servers, censored, globally, criticism, implemented, to ensure, legal, access, filters, politically sensitive terms, displaying, AI, produced, Falun Gond, massacre, admitted, directions, restricting, terms, asserts, at odds with, launced, blocked, prohibited, profanity, incident, the full range of

Mivel az utóbbi lecke szakmámba vágó, ezért érdeklődéssel hallgattam. Valójában arra kell rájöjjek, hogy az adott leckéből nagyon jól fel lehet szedni az adott szakterület szavait. Úgy, hogy szinte észre sem veszi az ember – több ilyen kellene. Sajnos a Mini-Story itt sem túl releváns, egy aranyásóról szól. Igazából arra jó, hogy a szavakat más kontextusban is halljuk. De szerintem a két különböző kontextus még nem elég egy szó teljes megértéséhez. Ámbátor több mint a semmi, az tény. És eddig ez a legjobb. 

Az Effortless English-ről szóló többi bejegyzés itt olvasható.

Az eredeti Effortless English anyagot ezen a linken tudod megvenni, aki megpróbálná, ossza meg velem is tapasztalatait. Jó tanulást! 
 
Tetszett ez az írás? Ne felejtsd el megosztani másokkal is!
| More

A bejegyzés trackback címe:

https://otevotnyelv.blog.hu/api/trackback/id/tr421200469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamas88 2009.06.22. 21:01:22

En most epp a Business lessonokat hallgatom amiben az egyikben elmondja, hogy egy dologban kell nagyon jo lenni mert akkor leszel sikeres, aztan a masik MS-ben meg egy olasz kajakat fozo szakacsnorol ír, hogy Meg Ryannek akart főzni, de az nem akarta mert thai kajat nem tud ezert a no megtanulta minden orszag fozesi technikajat es sikeres lett. Kavarodik keveredik ő is szépen...

De egyébként még mindig a leghasználhatóbb podcastok a BBC Talk About English mellett.

[balint] 2009.06.23. 10:03:39

igen, nekem is feltűnt sajnos ez. nem kell mindent készpénznek venni :D meg kell találni a módszerben a jót, a többit meg eldobni. :D
süti beállítások módosítása