Web Analytics

A lecke címe: Emotionally intelligent husbands. A cím több mint gyanús, és hát nem is csalódunk: mélyenszántó pszichológiai értekezés az új kor férfinemzedékéről. 

A Vocabulary részben a következő szavak találhatók:

data, newlywed, indicate, transformed, emotionally intelligent, honors, emotions, emote, evolution, superior, upbringing, moral fiber, convey, elementary, priority, revised, map of his wife's world, keeps in touch with, admiration, fondness, outstanding, leads, troubled, delighted, mourn, entitlement, righteous indignation, authoritarian, withdraw into a lonely shell, is his due, consequence

Itt bizony már hozzá kell szokni, hogy ennyi új szó és kifejezés van. Persze nem mindegyik ismeretlen, ám az a baj, hogy a Mini-Story-ban nem mindegyiket használja a mentor. Így lényegében nem is tanuljuk meg igazán, csak egyszer halljuk a Vocabulary részben. A MS amúgy megint egy zűrös házasságról szól, szokás szerint idióta végkimenetellel, de ezeknek a kis történeteknek pont ez a funkciója. 

Őszintén szólva nem vittem túlzásba a leckék hallgatását, nem nagyon tetszett. Kevés használható szót találtam benne, talán azért, mert a többség nagyon témaspecifikus. Az "authoritarian'-t pedig akkor sem tudnám kiejteni, ha történetesen kettő illetőleg három nyelvem lenne. Hozzátartozik a történethez, hogy ezeket a kis sztorikat nem mondtam fel magamnak - egyszerűen csak hallgattam őket egy hétig. Gondolom így csak eléggé passzív módon fejlődik a nyelvtudás, de úgy vélem, ezekre a szavakra nekem - jelenleg - nincs szükségem.  

Az Effortless English-ről szóló többi bejegyzés itt olvasható.

Az eredeti Effortless English anyagot ezen a linken tudod megvenni, aki megpróbálná, ossza meg velem is tapasztalatait. Jó tanulást! 
 
Tetszett ez az írás? Ne felejtsd el megosztani másokkal is!
| More

A bejegyzés trackback címe:

https://otevotnyelv.blog.hu/api/trackback/id/tr611130786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása