Web Analytics

A lecke címe: Obsessive behavior. A komoly címmel kecsegetető anyag egy ténylegesen létező betegségről szól: a cselekvéskényszerről. Vagy kényszeres cselekvésről? Mindegy. 

A Vocabulary-ban a következőkkel ismerkedünk meg:

deny, probable, obsessive, behavior, refuse, chafed, reprimand, to nix, to stand up to somebody

A Mini-Story egy lányról szól, aki kényszeresen akar angolt tanulni, míg a Point of View részben ismét, immáron 976-szorra is meghallgathatjuk a present perfect helyes használatára vonatkozó instrukciókat. Kissé már unalmas... A Commentary részben pedig arról hallhatunk, hogy miért is nem jó az nekünk, ha erőlködve, görcsösen, a nyelvtanra koncentrálva és vizsgára készülve tanuljuk az angolt (vagy bármilyen nyelvet) - sok igazság van benne, legalábbis magam így találtam. 

Őszíntén szólva nem voltam elragadtatva ettől a leckétől: felesleges szavak, erőltet párbeszéd-menet, idegesítő tónus. Igencsak tessék-lássék módon hallgattam, volt, mikor ki is hagytam egy nap az egészet. Elmondani elmondtam magamnak a történeteket (hangosan, ugyebár), hogy gyakoroljak, de mivel a kellő affinitás nem volt meg a lecke irányába, ezért úgy érzem, kísérleteim nem hozták meg a kellő eredményt. Kár volt így elrontani a 2. szint utolsó leckéjét. Jövő héten jön a harmadik szint!

Az Effortless English-ről szóló többi bejegyzés itt olvasható.

Az eredeti Effortless English anyagot ezen a linken tudod megvenni, aki megpróbálná, ossza meg velem is tapasztalatait. Jó tanulást! 
 
Tetszett ez az írás? Ne felejtsd el megosztani másokkal is!
| More

A bejegyzés trackback címe:

https://otevotnyelv.blog.hu/api/trackback/id/tr271086869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása