Web Analytics

A lecke címe: Nudist. Pikáns részeket várhatnánk, de persze ne várjunk semmi komolyat. Az Audio részben egy mókás történetet olvashatunk egy felelőtlen magamutogatóról. 

A Vocabulary rész a következő szavakkal szolgál:

to retreive, in the buff, to hesitate, fella, to streak, unsettling, course, to spot, to cross paths

Nem túl sok új, és veleményem szerint nem is túl hasznos szavak. Például az "in the buff" azt jelenti: mesztelenül. De miért ne használnánk helyette a "naked" szót? Csak azért, hogy "amerikaibbnak" tűnjünk? Hmm...

A Mini-Storyban hallható történet ismét egy párkapcsolati etitűd, horrorisztikus végkicsengéssel. A történet végén meghallgathatjuk a kulcsszavakat mégegyszer, ám ezekből is hiányzik jócskán (legalábbis a vocabulary részhez képest). Szóval, nem egy nyerő lecke. 

A Commentary részben elvi kérdéseket feszegetünk, hogy akkor most mi is bűn és mi nem. Ezt leginkább csak azért érdemes meghallgatni, hogy szoktassuk magunkat az érveléshez az idegen nyelven. 

A bevett gyakorlatot követve, már naponta csak egyszer hallgatom meg a MS-t és a POV leckéket, majd felmondom őket magamnak egyszer és kész. Úgy vélem, a tanárral ellentétben, hogy nincs különbség, hogy naponta négyszer, vagy egyszer hallgatom meg. Legalábbis én ezt vettem észre. Inkább az idő-intervallummal kell operálni, hogy mikor ismételjük át a leckét újra. De ez még nem világos. Talán a következő szinten kiderül - hiszen ezen a héten már a második szint utolsó leckéje jön. 

Az Effortless English-ről szóló többi bejegyzés itt olvasható.

Az eredeti Effortless English anyagot ezen a linken tudod megvenni, aki megpróbálná, ossza meg velem is tapasztalatait. Jó tanulást! 
 
Tetszett ez az írás? Ne felejtsd el megosztani másokkal is!
| More

A bejegyzés trackback címe:

https://otevotnyelv.blog.hu/api/trackback/id/tr21073714

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Funeral Services 2019.05.11. 08:01:01

Bot for bingo blitz - boavowk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása