Web Analytics

A lecke címe: Lost Custody. Az Audio részben ismét egy szívhez szóló történetet hallgathatunk meg egy fiatal anyáról, aki nem tud mihez kezdeni semmirekellő férjével, ám fél, ha elválik tőle, elveszti a gyermekét. 

Az Vocabulary részben a következő szavakról rántják le a leplet:

to belittle, custody, unfit, to be better off, on disability, stick it out

Ám érdekes megfigyelni, hogy a Mini-Story részben nem mindent használ (pl. a disability) - ez egyébként gyakori a többi leckénél is, amit betudhatunk egyfajta figyelmetlenségnek. 

A második szint gyakorlatának megfelelően a Mini-Story ismét másról szól, mint ami az Audio részben van - imhol egy elképzelt iskolai jelenetbe csöppenünk, ahol az egyik diák terrorizálja a többieket. AJ Hoge csípős humorral szúrja közbe az egyik résznél, hogy "a tanár fegyvert hoz az iskolában, mert tudjátok, mi amerikaiak, mind fegyvert viselünk". 

A Point of View részben ismét a múlt, a befejezett jelen és a jövő idő van terítéken, apró eltérések, melyeket érdemes jól begyakorolni, "hozzászoktatni" fülünket. Tényleg zseniális módszer. 

A Commentary részben aztán meghallgathatjuk AJ élettörténetének egy darabját, mikor is szociális munkásként dolgozott, valamint, hogy miért lépett ki onnan. Jók ezek a történetek, feldobják a leckéket, valamint remek beszélgetési alapot adnak a haladóknak: aki úgy érzi, nyugodtan kereshet magának egy partnert és az adott témáról cseveghet, hiszen pontosan azt akarjuk elérni, hogy bármiről, függetlenül és folyékonyan tudjunk angolul kommunikálni. 

Az eheti hallgatással megint sumákoltam, szombaton kimaradt, ám már csütörtök magasságában úgy éreztem, elég jól mennek a leckék, fel is mondtam magamnak jópárszor, minden igeidőben őket. Mert ugye nem elég hallgatni, csinálni is kell ám! Ennyit mára, jövő hét hétfőn a második szint hatodik leckéje következik. 

Az Effortless English-ről szóló többi bejegyzés itt olvasható.

Az eredeti Effortless English anyagot ezen a linken tudod megvenni, aki megpróbálná, ossza meg velem is tapasztalatait. Jó tanulást! 
 
Tetszett ez az írás? Ne felejtsd el megosztani másokkal is!
| More

A bejegyzés trackback címe:

https://otevotnyelv.blog.hu/api/trackback/id/tr601048915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása