Web Analytics

A lecke címe: Longtime Affair. Az audio részben ismét egy szívhezszóló szerelmi történetet ismerhetünk meg, melyben élete derekán eszmélő pár kapcsolati nehézségeiről tudhatunk meg egy-két fontosabb momentumot, melyből a főbb szavak a Vocabulary részben vannak kiemelve. Imhol, ezekről van szó:

Breaking it off, soulmates, unconditional, roots, intertwined, break away, no matter how you slice it, in the eyes of the public, perceived as.

Melyet még megtold néhánnyal a tényleges Mini-Story részben - természetesen itt is már egy másik törénetet hallhatunk - kicsi Jim-nek elege van belőle, hogy az emberek nem tisztelik és ezért jól kigyúrja magát. 

A tanár szokásához híven eléggé szabadon engedi a fantáziáját és lehetetlen dolgokról magyaráz (verekedés közben összecsavarodott a nyakuk, stb.), de pont ettől vicces és könnyen (könnyebben) megjegyezhető. 

Megrögzött Amerika-hívőknek és jobboldaliaknak itt már húsbavágó élménye lehet, hiszen már nem is rejtetten bírálja George Bush-t AJ Hoge, ami nem feltétlen vall egészséges pártatlanságra, dehát ez az ő véleménye és az ő tananyaga, akinek nem tetszik, hallgathat mást.

Ez a lecke szintén nem volt túl nehéz, a különböző igeidőkben való elmondás sem okoz nagy kihívást, hiszen a sok párbeszédet úgyis mindig jelen időben kell használni. Azért jó, mert a magyaroknak nagy gondot okozó "Present Perfect" alakot is jobban megérthetjük segítségével. A jövő hétfőn jön a következő lecke!

Az Effortless English-ről szóló többi bejegyzés itt olvasható.

Az eredeti Effortless English anyagot ezen a linken tudod megvenni, aki megpróbálná, ossza meg velem is tapasztalatait. Jó tanulást! 
 
Tetszett ez az írás? Ne felejtsd el megosztani másokkal is!
| More

A bejegyzés trackback címe:

https://otevotnyelv.blog.hu/api/trackback/id/tr421034374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása