Web Analytics

Az elmúlt heti izgalmak következnek:

Spanyol:

Elsősorban a Learning Spanish in a Week-ről kell elismerőleg nyilatkoznom - noha nagyon kevés dolgot lehet megtanulni a 8 óra alatt (aminek azért nagy részében angolul magyarázzák a spanyol szavak jelentését), a kontextus mindenképpen dícséretes. Elvileg van több része is, de én nem leltem. Belehallgattam még a Spanish for Dummies-be, de úgy használhatatlan, ahogy van, nálam ott ütötte ki a biztosítékot, mikor a 2. percben rájöttem, hogy ez bizony gépi kiejtés. Nem voltak képesek találni egyetlen anyanyelvűt sem, aki felmondja azt a három cd-nyi anyagot? Ja, a héten nekiállok a Rosetta Stone-nak, úgyhogy majd jönnek róla az információk. 

Angol:

Továbbra is az Effortless English van porondon, napi rendszerességgel. Saját példámon is látom, hogy hasznos, de több ilyen megerősítést kaptam már mástól is. Érdemes használni. Ami még jó, hogy rettentő sok része van, és nem csak AJ Hoge-tól, hanem mástól is, ha jól számoltam, vagy 80 különböző lecke van (mindegyiket egy héttel beszorozva másfél évre elegendő tananyag jön össze), tehát unatkozni nem fog, aki belevág, és lelkiismeretesen csinálja. Az Effortless English összefoglalók ezentúl is hétfőnként jelennek meg. 

A táblázat pediglen:

Tetszett ez az írás? Ne felejtsd el megosztani másokkal is!
| More

A bejegyzés trackback címe:

https://otevotnyelv.blog.hu/api/trackback/id/tr781021582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

C.M. 2009.03.25. 00:16:41

A PONS-ot ismered, nem tudom, van-e spanyolban, de nekem beváltak a könyveik, főleg az 1 hónaposak. adnak egy alap szókincset

(megjegyzés: rengeteg angol közvetítő nyelvű vagy egynyelvű nyelvkönyvet találsz az alábbi linkgyűjtő oldalon: gigapedia.org, regisztrálni kell. Rapidsharre-ről vannak belinkelve pdf-ek, pl. teljes 30.000 forintos Cambridge TOEFL előkészítők)

[balint] 2009.03.25. 01:30:51

Nem ismerem őket (google nem sok értelmeset írt a PONS-ra, ez minek a rövidítése?)

Tamas88 2009.03.28. 16:07:41

Kedves Bálint!

Nem tudom, te hogy vagy vele de én éppen nyelvvizsgára készülök és egy kis kétségem támadt az effortless englishel kapcsolatban. Mégpedig azért mert az amerikai idiomok, phrasek és sok egyéb nagyon eltér a brittől. Gondolhatunk itt a rubberre(egyikben radír, másikban kondom)vagy akár az Intimacy leckében, amerikaiban short on, míg britben short of.

Te hogy látod ezt, nem lehet akár ez hátráltató tényező egy nyelvvizsgán:

[balint] 2009.03.30. 00:58:35

Kedves Tamas88,

Elvi alapon elítélem az összes nyelvvizsgát, mert haszontalan pénzgyár az összes, ezért nem foglalkozom velük. Csak és kizárólag a nyelvtudás érdekel, amihez semmi köze a papírnak, és nem ők fogják megmondani, hogy milyen szinten tudom az adott nyelvet.

Természetesen értem, hogy ha valakinek szüksége van a nyelvvizsgára (diplomához, álláshoz, stb), akkor kell és kész, nincs mese. De az ilyen apró eltérések nem fognak beleszólni a vizsgába. Nincsenek akkora eltérések. Való igaz, hogy otthon inkább az angol angolt kérik - anno, mikor 10 éve én középfokúztam a rigó utcában, tisztán amerikai angolt beszéltem (úgy kiejtéssel, mint szóhasználattal), és elsőre simán megcsináltam.

A tudás számít, nem a trükkök :)
süti beállítások módosítása