Web Analytics

A lecke címe: Greek Family. Az Audio részben ismét egy levelet olvashatunk/hallhatunk, amiben egy hölgy arról panaszkodik, hogy görög férjének családja mennyire nem akarja őt elfogadni. A lecke szövege sokkal könnyebb, mint a második szint előző leckéje, egyben rövidebb is.

A Vocabulary részben ismét átfogó képet kapunk a szavakról és kifejezésekről - a következőkről van szó:

Naive, converting, faith, relatives, extended family, refuse, the straw that brakes the camel's back, heritage, neutral, fit in with. 

A Mini-Story itt a már megszokott módon különbözik az Audióban hallottaktól: kényes témát érintve a vallás kerül a középpontba, sőt, a Commentary részben AJ ki is fejti nem-tetszését bizonyos vallásokkal és ideológiákkal/személyekkel szemben (pl. George Bush), egyben fény derül arra is, hogy ő maga buddhista. 

Külön jó még a MS résznél, hogy először elmondja a történetet, aztán elmondja kérdésekkel, majd a végén újra elmondja és megáll a kulcs-pontoknál, majd azokat háromszor elismétli - ebből is látszik, hogy folyamatosan fejleszti, finomítja, leckéről-leckére csiszolja a tananyagot. Dícséretes. 

Mivel ez a lecke elég könnyű volt, így napi kb. 1 órát szántam rá, és már a harmadik naptól elkezdtem elmondani magamtól a történetet a különböző igeidőkben - és ismét rájöttem, hogy százszor-ezerszer hatékonyabb, ha ki is mondom, és hangosan, érthetően részletezem magamnak (vagy éppen másnak) a történetet - mert így használom a nyelvet. Fontos, hogy ne csak "magunkban gondoljuk el, mit mondanánk". A következő héten a negyedik leckével jelentkezünk. 

Az Effortless English-ről szóló többi bejegyzés itt olvasható.

Az eredeti Effortless English anyagot ezen a linken tudod megvenni, aki megpróbálná, ossza meg velem is tapasztalatait. Jó tanulást! 
 
Tetszett ez az írás? Ne felejtsd el megosztani másokkal is!
| More

A bejegyzés trackback címe:

https://otevotnyelv.blog.hu/api/trackback/id/tr371017594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása