Web Analytics

Miért? Merülhet fel jogosan a kérdés. Napjainkban már annyi segítség elérhető (nyelviskolák, nyelvtanárok, stb.), miért vállalkozik valaki arra, hogy egyedül vágjon neki ennek a korántsem egyszerű feladatnak? 

Több válasz lehetséges. 

1. Bizonyítani vágyás. Kihívás. Teljesítménykényszer. 

2. Szórakozásból. 

3. Mert a főnök azt mondta, hogy nem fizeti a tanulmányainkat. 

4. Csak.

A magam részéről azért vágok bele egyedül, mert sosem szerettem másoktól függeni, a nyelviskolai "kiscsoportos" (hát persze!) foglalkozásoktól pedig a hideg ráz. 

Ha egyedül tanulok, akkor

- magam osztom be az időmet

- a magam tempójában haladok

- a magam kedve szerint tanulok

- az engem érdeklő témákat/fejezeteket tanulom

Persze hátrány, hogy

- kellő útmutatás nélkül nehezebb a dolog

- lassabb

Utóbbi pontra szeretnék rácáfolni kísérletemmel: igenis kell, hogy létezzen módszer/módszerek összessége, ami racionális időn belül használható, kielégítő, megfelelő nyelvtudást biztosít. Ezt fogom kutatni, keresni. 

A tapasztalatokat, észrevételeket és segítségeket minden formában megköszönöm, postaládám mindig nyitva áll mindenki előtt.

Tetszett ez az írás? Ne felejtsd el megosztani másokkal is!
| More

A bejegyzés trackback címe:

https://otevotnyelv.blog.hu/api/trackback/id/tr77902613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása