Web Analytics

Lezárult egy újabb hét, több jelentős haladás is történt nyelvtanulási ügyben. Először is lezártam a Pimsleur spanyol kurzust (már csak pár olvasási rész van hátra), így most következik a legizgalmasabb rész: a hogyan tovább? Egyelőre a Learning Spanish Like Crazy (LSLC) megoldás tűnik az esélyesnek, azon egyszerű oknál fogva, hogy nagyon hasonlít a Pimsleurre, másrészt pedig (számomra fontos és a Pimsleurnél ez nem volt teljesen jól megoldva) a mindennapi spanyol beszédet oktatja - úgy, ahogy a barátainkkal beszélgetünk. Ennek folyományaképpen mindig a tegezős formát használják, ami jó, mert a Pimsleur szinte kizárólag a magázással operált, és valljuk be, az elég furcsán hangzik, ha újdonsült barátainkat simán lemagázzuk (kivéve persze, ha üzleti megbeszélésre megyünk Mexikóba).

Nagyjából egy hónapot fog igénybe venni ez a rész, szépen megcsinálom az időbeosztást az angol tanulmányok mellé és majd leírom azt is. 

További érdekesség még angol fronton, amit Attila barátom ajánlott: konkrétan ez. English Teacher John vicces formában közöl podcastokat, amikben egyszerű és használható módon tálalja az angol nyelv részleteit. Elsőre mondjuk kicsit összefüggéstelennek tűnt, ám sok jó dolog van benne - vannak gyakorlatok (az élő nyelv használatával) és majdnem minden részben van egy-egy speciális angol kifejezés vagy szleng, amit elmagyaráz - ami megintcsak jó, hiszen a használt nyelvre tanít. A leckék nem hosszúak, érdemes többször meghallgatni őket. Ezt szintén beiktatom a napi menetrendbe, kb. 15-20 percet minden nap. Hasznos. 

Ja, és még egy aranyos kis oldal (via Pappito), amiben az új-zélandi szlenggel ismerkedhetünk. Nagyon vicces dolgokat lehet találni! 

A hét témája még a tyúk meg a tojás nyelvi megfelelője: a kezdők angoltanulása. Azaz, hogyan álljon neki valaki az angol nyelv tanulásának teljesen a nulláról. Sajnos jelen pillanatban használható észrevétellel még nem tudok szolgálni (csak kósza ötletek szintjén élnek), ám alakulóban van a dolog. Végezetül ismét jöjjön a táblázat a heti eredményekről:

Tetszett ez az írás? Ne felejtsd el megosztani másokkal is!
| More

A bejegyzés trackback címe:

https://otevotnyelv.blog.hu/api/trackback/id/tr50947770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-CS- 2009.02.17. 12:00:29

Ha már szóba került Pappito és New Zealand, érdemes elolvasni ezt a bejegyzést Novák Csanádtól, melyben a kiwik hülye akcentusáról ír érdekeseket csanad.blogspot.com/2006/10/angol-nyelv.html
süti beállítások módosítása