Web Analytics

Utolsó kommentek:

hm 2019.06.08. 09:57:54

@hm: na. Siker. Legalább is az egyik lényeges részét illetően. m.freelistenonline.com/artist/SpanishPod.com

Bejegyzés: Fél év alatt spanyolul

hm 2019.06.08. 09:45:58

Hát, 9 év alatt szinte egyik link sem aktuális ma már. Pedig örültem a blogbejegyzésnek. De ma teljesen más világ lett.

Bejegyzés: Fél év alatt spanyolul

Blogger Bogi 2017.06.22. 21:14:45

szija
én nem tudom megnyitni a sanishpod-ot

Bejegyzés: Fél év alatt spanyolul

eduardobr61 2017.05.30. 23:56:29

Azt javaslom www.penpaland.com nyelvcsere alapú weboldal

Bejegyzés: Pimsleur nyelvtanulás

tanarbazis 2016.08.18. 13:59:17

Sziasztok!

A budapesti nyelvtanfolyam-kereső! www.tanfolyamod.hu

Keress tanfolyamot vagy hirdesd tanfolyamod most ingyen! Kérünk oszd meg, mert másnak is szüksége lehet rá!

Bejegyzés: Elköltözött a blog

eduardobr61 2016.08.10. 18:26:17

Azt javaslom www.penpaland.com nyelvcsere alapú weboldal
Android:app.appsgeyser.com/Penpaland

Bejegyzés: Egy év alatt spanyolul

rendicsek 2014.01.27. 15:18:55

Sokéves próbálkozás után fogtam bele az Effortless-be, és nagyon tetszik. Nekem is az a típushibám, hogy nem merek beszélni, gátlásaim vannak. Ennek oka valószínűen az oktatásban keresendő. Már önmagában a nyelvtanítás osztályozása kialakít egy megfelelési kényszert, ami gátolhatja a beszédkészséget. A másik nagy hiba, a szavak és a nyelvtani szabályok önálló tanulása. Rengeteg energiát emészt fel, és nem tudod az életben használni. Az EJ Hoge elég impulzív figura, de érdekes módon nekem még nem ment az agyamra, pedig már a 33-ik leckénél tartok. Mióta ezt tanulom, csak Németországban voltam, és ott előjött a német, amit jobban beszélek,.remélem, élesben is jobb lesz az angolom.

Bejegyzés: Szemléletváltás az angoltanuláshoz

Soma Laskay 2013.10.02. 07:32:47

Most kezdem a spanyol alap 5.CD-jét és eddig nagyon rendben van.
Én egy Busuu nevű iPhone appal kezdtem hirtelen felindulásból, aztán egy kolléganőm ajánlotta MT-t.
A két dilettánsról csak annyit, hogy a csaj nagyon rendben van, van hozzá érzéke, de a srác tényleg egy agyhalott, néha olyan, mint egy szefós, életképtelen autista.
A faszi akcentusa engem nem zavar, már megszoktam, egyébként közel van a magyar akcentushoz.
Angolul beszélek, de nagyon alap angolt használ, így egy éppen középhaladó is megértheti akár.
Összességében szerintem rendben van, a diákok közül csak a srác zavaró egy kicsit, de annál könnyebben lehet megjegyezni és ftöbbször átvesz vele mindent.

Bejegyzés: Michel Thomas módszer

[balint] 2013.07.22. 10:26:18

@Tomé: Szia Tomé, köszi szépen a tapasztalatokat. :) Én is szeretem a Pimsleurt, de pont úgy gondolom, ahogy te: reálisan kell nézni a dolgokat és a végigtolása után az ember nem fog folyékonyan beszélni, de lesz egy tök jó alapja.

A végére pedig: a blog már egy ideje elköltözött, ha érdekelnek a további kalandok, akkor itt megtalálod: otevotnyelv.com :)

Bejegyzés: Pimsleur nyelvtanulás

Tomé 2013.07.20. 14:36:54

Nekem is eddig leginkább a Pimsleur jött be (Bálint által leírtakhoz hasonló okokból):
1. használni kell az agyamat
2. életszerű
3. anyanyelvi beszélők (-> kezdetektől fogva szokom a kiejtést -> jó lesz a szövegértésem)
4. nemcsak használni kell az agyamat, hanem beszélnem is kell (természetes lesz a beszéd, jó lesz a kiejtésem)
5. az alapszókincset tanítja meg (nem az afrikai tigrishalat, a paprikás lecsót és az elektromos távvezetéket)
6. tudom, hogy amit épp csinálok, annak van értelme és tudom, hogy mennyit fejlődök azzal, amit csinálok és tudom, hogy milyen szintre jutok el 3x30 félóra (45 óra) után

Szóval minden tiszteletem Pimsleuré, aki ezt megalkotta. Én azt mondom, hogy egy ilyen 3x30-as Pimsleur kurzus után bátran neki lehet állni filmet, videókat nézni, szöveget olvasni, vagy legjobb esetben külföldiekkel beszélgetni. Szerintem, amit a Pimsleur csinál, az az, hogy a lehető legrövidebb idő alatt (45 óra) a lehető leghatékonyabban egy sziklaszilárd alapra helyezi a nyelvtudást, amire azután lehet építkezni.

Szóval egy Pimsleur-özés után azért nem vágnék neki egy középfokú nyelvvizsgának és nem is jelentkeznék álláshirdetésre az adott nyelven :D Viszont a Pimsleur eljuttat egy olyan szintre, ahonnan van mire építeni. Én így fogom fel ezt a dolgot és ilyen szempontból ez baromi jó dolog. 45 óra az egyetemen 1,5 kredit. Szóval ha egy szemesztert csak a nyelvtanulásra szánnánk, akkor 20 nyelvből jutnánk el erre az erős alapszintre. (vagy kevesebb nyelvből, de magasabb szintre, ha rendelkezésre állnának további anyagok Pimsleurből)

Amúgy az alábbi két honlapon azt az információt találtam, hogy a Pimsleur SZINTENKÉNT tanít 500 szót. Tehát amiből van 3 szint, az így összesen 1500-at. Ez lehet igaz?
virginialynne.hubpages.com/hub/Review-of-Mandarin-Learning-Pimsleur-ChinesePod-Serge-Melnick-and-Tuttle
badatlanguage.com/learning-a-language-with-pimsleur/

Bejegyzés: Pimsleur nyelvtanulás

Stickwood 2013.03.02. 22:40:37

Hello, az alpveto kinai karakterek elsajatitasaban segit az alabbi kony:

Rapid Literacy in Chinese - New Approaches to Learning Chinese

www.amazon.com/Rapid-Literacy-Chinese-English-Edition/dp/780052695X

750 irasjegyet tanit, megpedig pofon egyszeru modszerrel.. mindossze 25 mondatot kell megtanulni :) ebbol konnyen kiszamolhato, hogy egy-egy mondatban 30 uj irasjel talalhato... Es emelett egy sor egyeb kifejezest is konnyeden megtanulhatunk

Bejegyzés: Nyelvhack - Hogyan tanulj meg három hónap (vagy rövidebb idő) alatt 1500 kínai írásjelet

HinglishPisti 2013.02.01. 13:20:59

Látom már elköltözött a blog, viszont a témára való keresgélés közben ezt az oldalt találtam meg, így gondolom még sokan mások is így vannak.

Saját blogomban írtam én is a szótanulásról, illetve ezt a blogot is megemlítettem a hasznos források között. Akit érdekelne az én módszerem is, közhasznú :) angol-egyedul.blog.hu/2013/02/01/szokincs_fejlesztese_szotarazas

Bejegyzés: Hatékony szótanulás

Zápor. 2012.11.16. 18:58:29

Sziasztok!

A srác, akiről a bejegyzés szól, az egyik személyes hősöm. A hanganyagjai állatjók, egyszerűen csak működnek és kész. Én soha életemben nem tanultam angolul, és erre büszke vagyok. Ki akartam próbálni azt az elméletet, hogy "Ne tanuld a nyelvet, hanem használd." (Ellentmondásnak tűnik, de nem az.) Ma már angolul olvasok szakkönyveket (és értem), és a párommal kb. minden nem írásban történő kommunikációt angolul folytatunk. Mindenről, mert az egymással sokat beszélgetős típusú pár vagyunk. Már csak akkor váltunk magyarra, ha egy téma nagyon nagyon fontos és személyes, és véletlenül sem szeretnénk félreérteni a másikat.

A.J. Hoge és a rendszere nélkül messze nem tartanék itt. A srác ellenszenvesnek tűnik, mert a stílusa nekünk szokatlanul erős. De amit csinál, az valami igazán-igazán jó dolog, és témái okos, összeszedett, hasznos, lebilincselő dolgok (néha).

A TRÜKK: NE ülj le hanganyagot hallgatni. Ahogy leültél, buktad. És nehogy elkezd az írott anyagot követni! Ne! A hanganyagok akkor működnek, ha közben valami mást csinálsz, és nem főtevékenységként végzed a dolgot. Sport, közlekedés, takarítás, stb., bármi, amihez nem kell az agyad. És a legfontosabb, hogy az ember találjon az életében helyet a hanganyaghallgatásnak, mint szokásnak. Naponta kb. egy órát, egybe vagy részletekben. És NEM kell, hogy értsd. :-) Majd fogod érteni később, először nem baj ha vannak ismeretlen szavak. Én semmikép se sorban hallgatom a leckéit, mert úgy uncsi, hanem a négy nagy nyelvtanulós csomagját egy mappába csaptam, tettem hozzá Grammar Grater-t (angol nyelvű, bennszülötteknek szóló Grécsilászló szerű műsor, vagy 150 10 perces rész), meg egy angol nyelvű értelmezőszótárat, meg a "száz szó amitől okosabbnak fogsz látszani" c. hangoskönyvet angolul; és ezt az egész nagy katyvaszt hallgatom randomra állított lejátszóval. Miközben mindig van egy főtevékenység, pl. gyaloglás, ilyesmi. Na ÍGY nem unalmas. :-D És ez a legfontosabb sztem., mert különben abba akarod majd hagyni, mert unod. (És akkor ha normál földi halandó vagy, akkor gyakorlatilag ezzel már abba is hagytad.)

És még egy apróság. Regények, hangoskönyv formátumban. Ne aggódj ha nem érted, majd fogod! Nálam működött, Végighallgattam vagy 20 Terry Pratchett regényt, sokszor egy fejezetet 10 - 20 szor, mire megértettem, és akkor se teljesen. Menni fog, ha úgy érzed hogy egy nagy katyvasz az egész, türelem, tornaterem, egyszercsak észre fogod venni, hogy angol nyelven gondolkodsz... :-) (Nem vicc.)

A.J.Hoge pedig amilyen ellenszenvesen néz ki, annyira jó a módszere. Imádom a srácot.

Bejegyzés: Effortless English - folyékony angol

[balint] 2012.09.25. 00:49:16

@adakarminca: Szia! Először is üdv! :) Él az oldal, csak máshová költözött! :) Ide: otevotnyelv.com Nézz be ha gondolod. :)

Bejegyzés: Busuu.com - nyelvi közösségi oldal

adakarminca 2012.09.23. 02:18:46

Véletlenül keveredtem ide, lehet,hogy nem is él már az oldal?, pedig gondoltam egy kis nyelvtanulás jó lenne+ levelezéssel.

Bejegyzés: Busuu.com - nyelvi közösségi oldal

norbee741 2011.12.08. 17:48:26

@Charybdis: Tudom ajanlani ha kezdo vagy

Bejegyzés: Angol nyelvtan

[balint] 2011.12.08. 12:03:52

Szia Zoli,

Ezzel a kéréssel a könyv szerkesztőit keresd meg, ők az illetékesek a dologban.

Üdv,
Bálint

Bejegyzés: Angol nyelvtan

holisztika 2011.12.08. 07:45:56

Kedves Barátaim !

Megvettem az angol nyelvü anyagot,de a CD-t nem tudom lejátszani. Se a CD lejátszón,se a számitógépén.
A számitógépén LINUX_UBUNTU programot használok.

KÉREK segitséget !!!!!!!!!!

ÜDV: BORZA ZOLTÁN

Bejegyzés: Angol nyelvtan

Igiregi 2011.09.10. 16:04:33

MIT GONDOLTOK a RELAXÄROL!En azzal szolaltam meg Nemetül 1 ,5 ev utän!Nekem segitett a beszedhez!

Bejegyzés: Kreatív Spanyol

[balint] 2011.08.16. 11:10:45

@pallagi68: Köszi szépen, örülök, hogy tetszik. :D Ha pedig te is tovább adod, azt nagyon megköszönöm. Gyere át a www.otevotnyelv.com oldalra, a sztori ott folytatódik. :D

Bejegyzés: Legyél te is nyelvhacker - Nyelvhack Kézikönyv
süti beállítások módosítása