Web Analytics

Úgy döntöttem kicsit felgyorsítom és átvariálom a dolgokat. Kapóra jött, hogy a következő Effortless English lecke két részre van osztva Role of Media 1-2. Ezentúl minden héten két leckét hallgatok. Így a kecske is jól lakik meg a káposzta sem megy tönkre - szeretnék már a végére érni és másba belekezdeni, de ugyanakkor fontos, hogy egy hétig hallgassunk egy leckét. Szóval ezentúl hétfőnként két új EE leckéről lehet olvasni ehelyütt.

Tehát az első leckében a következő szavak vannak:

contemporary, in what sense, counter-posing, conceptions, has it, affairs, means, look up, alternative, barred from narrowly, rigidly, odd, prevailing, in  operation, in theory,largely, point of view, keep to, notion, disinformation, context 

Amint látható, viszonylag kevés új szóval találkozunk. Ugyanakkor a második részben a következőkkel futunk össze:

propaganda, slogan, pacifistic, committed, commission, population, hysterical, war-mongering, tear the Germans limb from limb, achievement, to whip up, red, pretty much, unions, the media, establishment, enthusiastically, progressive, circle, took great pride, to drive, reluctant, eliciting, fanaticism, extensive, fabrication, atrocities, put it, crucially, disseminate concocting, convert, hysteria, state, deviation

A Mini Story-knál már a banalitásnak olyan fokát látjuk, hogy már sírni akarunk - az egyikben egy amerikai ninjáról van szó, a másikban pedig egy hepciás kötekedő egyénről. Mindkét leckéhez tartozik kommentár és Point of View rész is. 

Igazság szerint némi ellentmondást vélek felfedezni a tanár szövegeiben - tekintve, hogy az egész EE a beszélt, korhű, mindennapi nyelvet kívánja oktatni, nem értem, miért kell ilyen túlzásokba esni ezekben a történetekben. Egyszerűen bugyuták és bénák. Ha viszont ennek oka van, akkor magyarázzák meg, hogy a tisztelt felhasználó legyen tisztában vele. Legalábbis én így érzem. Ezért is akarok már a végére jutni. 

Az Effortless English-ről szóló többi bejegyzés itt olvasható.

Az eredeti Effortless English anyagot ezen a linken tudod megvenni, aki megpróbálná, ossza meg velem is tapasztalatait. Jó tanulást! 
 
Tetszett ez az írás? Ne felejtsd el megosztani másokkal is!
| More

A bejegyzés trackback címe:

https://otevotnyelv.blog.hu/api/trackback/id/tr871186033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Charybdis 2009.06.15. 16:02:22

Van Effortless English business lessons is, ugyanaz csak történetek helyett üzletről, pénzről tanít, tehát nyelvtanulás mellett legalább tanulsz is vmit.

[balint] 2009.06.16. 02:18:26

Ez így van. Azonban az csak 9 leckéből áll, és azt is elmondja AJ, hogy előbb a rendes EE-t tanuld végig, és utána menj neki a businessnek.
süti beállítások módosítása