Web Analytics

Spanyol:

Sajnálatos módon kegyetlenül ki kellett ábrándulnom a Learning Spanish Like Crazy anyagból. Véleményem szerint nem jó módon közelíti meg a nyelvtanulást/tanítást. Noha a módszer hasonlít a Pimsleurnél alkalmazottakra, vannak eltérő dolgok. Egy leckében általában egy igét vesz és azt ragozza végig a létező összes igeidőben, teljesen irreleváns kontextusban. Nem jó. Jó eséllyel teljesen összezavarja a tanulót, hogy "na akkor most melyik múlt időt is kell használnom?" - ugye ismerős érzés. Ráadásul az olyan mondatok, mint "Tegnap nem küldtem el neked a párnahuzatot" és hasonlók, nem igazán szolgálják a kezdeti nyelvtanulás építését. Legalábbis nem hasznos módon. Egyszerűen nem maradnak meg a helyes formulák, ha mindet egyszerre zúdítják ránk. Úgyhogy az első szinttel végeztem (30 lecke), és ott is hagyom, ahogyan azt kell. Dehát pont ezért van ez a blog, hogy közzétegyem, mi a szerintem használható és mi a nem használható módszer. 

A héten nekiállok a Learn Spanish in a week anyagnak, ami hét darab, egy órás lecke, egész jópofának tűnik. Ja, és nemsokára sikerül összekalapálni a gépemet és menni fog a Rosetta Stone spanyol is, és majd arról is jól leírom a véleményem. 

Angol:

Itt már kedvezőbb fordulatok történtek. Az Effortless English továbbra is elsőrangú módszer, a második szint már sokkal érdekesebb és hasznosabb dolgokra tanít. Napi másfél órát mindig igyekszem hallgatni. Kicsit utána olvastam a módszernek meg AJ Hoge tanár úrnak, és bizony érdekes élete volt - és bizony vannak még dolgok a tarsolyában. Erről egy picit később bővebben. 

A táblázat pedig:

Tetszett ez az írás? Ne felejtsd el megosztani másokkal is!
| More

A bejegyzés trackback címe:

https://otevotnyelv.blog.hu/api/trackback/id/tr41006810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása