Web Analytics

Eheti Effortless English összefoglalónk következik!

13. lecke: No belief. Kifejezetten provokáló lecke, nem kicsit szól oda az igaz hitű hívőknek. Ettől függetlenül kifejezetten érdekes és tartalmas a mondanivalója. 

remark, debate, provoked, incredulity, hangover, medieval, catholic, era, theist, dogmatic, atheist, fervently, blind faith, alternatively, reverse, doctrine, assumes, certitude, aspect, clinically, standards, taken no mean, identical, interpretation, formulated, model, agnosticism, grid, popularize, territory, restated, vividly, dogma, ammounts to, grandiose, delusion, revised, absurd, perpetually, astonished, manage to, plural, mutable, singular, subliminally, programs, entity, linguistic, pervasive, gibberish, notion, derives from, biological, block-like, instant, cues, dissolve, processes, transmuted, aided, instruments, mysticism, constructed, systems, bundles, so much for, sealed, does not jibe with, be considered as, flowing, meandering, evolving, perceived by, senses, construct, interaction

Szép kis szólista. 

14. lecke: Storytelling. Az egyik legérdekesebb lecke: itt végre arról hallhatunk, hogy hogyan született meg az Effortless English. Ilyen szavak vannak benne:

proficiency, readily, visualize, vulgar, comic, mnemonic, elaborate, build up, aural, sensory, associations, research-proven, emphasis, thoroughly, at first glance, silly, retell, redundant, ridiculously easy, pointless, exaggerated, aids, context, exposure to, participate in, trigger, passively, scan, several, out loud, at a surface level

Számomra inkább az utóbbi lecke volt tanulságos: szeretek a dolgok mögé látni. Szeretem tudni, hogyan működnek. Nem elég jó, ha azt mondják, hogy ez egy jó módszer - azt is akarom tudni, hogy miért jó. A szövegekben hallható magyarázat kielégítő, csak nem értem, miért kellett ezzel idáig várni? Sebaj. 

A vasárnap kimaradt, egyébirányú elfoglaltságok miatt, de szerintem a 6 nap folyamatos hallgatás is elég volt. Az a pár szó, amit érdemesnek éreztem megjegyezni, megvan. A többi leves. 

Az Effortless English-ről szóló többi bejegyzés itt olvasható.

Az eredeti Effortless English anyagot ezen a linken tudod megvenni, aki megpróbálná, ossza meg velem is tapasztalatait. Jó tanulást! 
 
Tetszett ez az írás? Ne felejtsd el megosztani másokkal is!
| More

A bejegyzés trackback címe:

https://otevotnyelv.blog.hu/api/trackback/id/tr241229775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása