Web Analytics

A lecke címe: Jack Kerouac. Igen, az a Jack Kerouac, aki a nagysikerű "Úton" c. regényt írta. A lecke Audio részében egy velős összefoglalóban követhetjük végig Kerouac életútját, egészen korai haláláig. Nem nagyon hazudtolta meg magát: úgy írt, ahogy élt. Az ital vitte el. 

A Vocabulary-ban a következő szavak vannak:

novelist, critical success, considered, spontaneous, confessional, works, roaming, vast, landscape, sought, find his place, rejecting, desire, structures, expreiment with, to embark, credited, catalyst, counterculture, profoundly, marked by, elder, prompted him, athletic, prowess, a star, achievement, scholarship, pan out, to journey, novels, seminal, published, established, beat, influenced by, constantly, building upon, drafts, tentatively, experimental, sympathetic tone, minorities, marginalized, purchased, demanding, revisions, to coincide with, uncensored, released, containing, deemed, explicit, drawn, solely, manuscript, autobiographical, road-trip, the defining work, discovered, immersion into, chronicled, scholar, siddhartha gautama, entitled, serialized, resulted from, hemorrhage, buried

A szöveggyakoroltató Mini-Story-ban újra hallhatjuk a legfontosabb (?) szavakat, ami azért jó, mert nem kell állandóan végighallgatni előtte a Vocabulary amúgy kissé unalmas részét. Ehhez a leckéhez nincsen kommentár, sem pedig Point of View sztorik, ennek ellenére (vagy lehet, hogy csak Kerouac miatt), nekem eléggé tetszett. Naponta egy-két alkalomnál többször azonban nem hallgattam és nem is fogom a többit sem. 

Az Effortless English-ről szóló többi bejegyzés itt olvasható.

Az eredeti Effortless English anyagot ezen a linken tudod megvenni, aki megpróbálná, ossza meg velem is tapasztalatait. Jó tanulást! 
 
Tetszett ez az írás? Ne felejtsd el megosztani másokkal is!
| More

A bejegyzés trackback címe:

https://otevotnyelv.blog.hu/api/trackback/id/tr481156155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dani_ 2009.06.01. 17:13:10

na ez egy nagyon jó téma :)
süti beállítások módosítása