Web Analytics

Az eheti nyelvtanulás némiképp gyászosabbra sikeredett, tekintve, hogy egy nagyobb projekten dolgozom, ami meglehetősen korlátozza az időmet, valamint volt egy csúnya adatvesztésem is, amibe majdnem beleőszültem, de szerencsére nem végleges a dolog, csak átmeneti - még nem sikerült visszamenteni mindent, de pár hétre előre már be voltak tárazva a nyelvtanulási leckék az mp3 lejátszón, így nem áll meg az élet. Azért a vasárnap már így is megszenvedte a dolgot, ekkor kimaradt az aznapra rendelt spanyol áldás.

Spanyol:

A Pimsleur olvasást majdnem befejeztem, és meglepő, hogy milyen "zavaró" kezdetben leírva látni a szöveget, mert eddig nyelvtanulásom jórészt csak hallott anyagból állt. Ha visszaemlékszem, valami ilyesmit érezhettünk elsőosztályos korunkban, mikor megpróbálták belénk verni az ábécét. Egyes vélemények szerint a szöveg olvasása, miközben hallgatjuk ugyanazt mp3-ban, meglepően jó hatással van kiejtésünkre. Az összefüggésre még nem sikerült rájönnöm, mindenesetre hasznos tudni, és esetenként majd gyakorolni is - de ez azt hiszem, megmarad a nyelvtanulási utolsó fázisára. Addig csak és kizárolag (amíg lehet) hallás alapján tanulok. Erős a gyanúm, hogy így a gondolkodás gyorsabban megy és ha később vesszük hozzá az írást/olvasást, az is sokkal könnyebben fog jönni. Csak szépen, sorban mindent.

A Learning Spanish Like Crazy meglepően jó anyagnak bizonyul, szépen, lassan halad, remekül lehet vele a kiejtést csiszolni (különösen, hogy ez a dél-amerikai kiejtés, nem pedig az a számomra kissé idegen spanyol), valamint nyelvtudásom aktív bővítésére elkezdtem rendszeresen podcastokat hallgatni. Ezek legjobbja a Notes in Spanish, ahol egy angol úriember (Ben) és madridi párja (Maria) okítanak minket az aktív és élő spanyol nyelvre kis dialógusok és pár magyarázat formájában. Az adások szórakoztatóak, sok van belőlük és érthetőek. Erőteljesen sokat fogom hallgatni őket (erről még később, hogy miért is jók a podcastok).

Angol:

Az Effortless English első szintjén is majdnem átrágtam magam, és meg kell mondjam, tetszik és használhatónak találom (annak ellenére, hogy néha már az agybaj kerülget, mikor az előadó szinte visítja a szavakat - de meggyőződésem, hogy ez is hozzájárul a jobb memorizáláshoz) - és a honlap keresési statisztikáit nézegetve elég sokan érdeklődnek a módszer iránt. Kell, hogy legyen benne valami. További részletek később.

Végül pedig a statisztika:

 

Tetszett ez az írás? Ne felejtsd el megosztani másokkal is!
| More

A bejegyzés trackback címe:

https://otevotnyelv.blog.hu/api/trackback/id/tr82962238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása